Aplikacioni WhatsApp bllokon numrat tuaj nëse përdorni një fjalor të caktuar

Te rekomanduara

Shperndaje

Kompania bllokoi llogaritë që dërgonin mesazhe masive në të gjitha kontaktet e tyre. Në shumë raste aplikacioni i konsideronte ato si reklama spam.Me WhatsApp, komunikimi mes njerëzve ka ndryshuar shumë. Pavarësisht nëse është për shkak të inovacionit dhe përparimit dixhital ose për shkak se është kaq i përshtatshëm dhe i thjeshtë, përdorimi i WhatsApp ka ndryshuar mënyrën se si ne lidhemi me njëri-tjetrin.

Ka më shumë se 2 miliardë përdorues të aplikacionit në mbarë botën dhe algoritmi i tij regjistron më shumë se 100 miliardë mesazhe në ditë

Siguria dhe anonimiteti

Edhe pse ajo që ndodh në internet duket se mbetet në internet, asgjë nuk mund të jetë më larg nga e vërteta. Një pjesë e madhe e monitorimit kryhet në kërkim të shkeljeve të mundshme, krimeve ose bisedave të papërshtatshme që mund të ngrenë një alarm në sferat më të larta të sigurisë botërore.

Kompania bllokoi llogaritë që dërgonin mesazhe masive në të gjitha kontaktet e tyre. Në shumë raste aplikacioni i konsideronte ato si reklama spam.

Platforma e Zuckerberg shpjegon se mesazhet duhet të jenë “për qëllime të ligjshme, të autorizuara dhe të pranueshme”, gjë që nënkupton se përmes mesazheve ata përpiqen të shmangin bisedat që nxisin urrejtje ose diskriminim.

Aplikacioni nuk kontrollon të gjitha bisedat, megjithëse ka disa fjalë që “WhatsApp” nuk i lejon. Termat si ‘pornografia’, ‘pedofilia’ ose disa të ngjashme monitorohen dhe mund të përfshijnë një dënim, si dhe terma që përfshijnë kërcënime, shpifje, frikësim ose ato që nxisin urrejtje.

Shumë nga problemet që hasin këta përdorues janë kur raportohen bisedat e tyre, pikërisht në atë moment aplikacioni vepron dhe mund të bllokojë përkohësisht një numër. Kjo nuk do të thotë se nuk ka blloqe të përhershme, këto ekzistojnë dhe do të thotë që përdoruesi nuk do të mund ta përdorë përsëri aplikacionin me atë numër telefoni.

spot_imgspot_imgspot_img