Disa taktika “të fshehta” për të kuptuar kur dikush ju bllokon në WhatsApp

Te rekomanduara

Shperndaje

Si një aplikacion mesazhesh i përdorur gjerësisht, WhatsApp është një mënyrë e shkëlqyer për të qëndruar në kontakt me të dashurit nga kudo dhe në çdo kohë. Sigurisht, mund të jetë gjithashtu një platformë tjetër për të dëgjuar nga njerëz me të cilët nuk po kërkoni të mbani kontakte.
Pavarësisht nëse duhet të çaktivizoni atë bisedë tepër aktive në grup familjar, të çaktivizoni faturat e leximit ose t’i lini grupet në heshtje, ka shumë mënyra për të reduktuar në mënyrë delikate komunikimin me njerëz të caktuar përmes WhatsApp. Ose, në situatat kur duhet të ndërpresësh plotësisht komunikimin, ekziston gjithmonë opsioni për të bllokuar dikë në WhatsApp.
Nëse keni qenë në kushte të vështira me dikë, ose sapo keni vënë re se mesazhet tuaja nuk duket se po shpërndahen kohët e fundit, mund të pyesni veten se si të dalloni nëse dikush ju ka bllokuar në WhatsApp.



Ashtu si shumë platforma të mediave sociale, WhatsApp nuk u tregon në mënyrë eksplicite përdoruesve nëse dikush i ka bllokuar ata. Megjithatë, me ndihmën e disa të dhënave të kontekstit, ka disa mënyra për të kuptuar nëse dikush ju ka bllokuar në WhatsApp .
Sigurisht, nuk ka shumë që mund të bësh (ose duhet të bësh) nëse e kupton se je bllokuar nga dikush. Por, nëse thjesht po kërkoni të shuani kureshtjen tuaj – ose po përpiqeni të përjashtoni vështirësitë teknike – këtu janë disa këshilla për zgjidhjen e problemeve për të kontrolluar nëse dikush ju ka bllokuar në WhatsApp.

Business Insider këshillon që së pari të kontrolloni për të parë nëse mund të lexoni statusin “last seen” të përdoruesit. Nëse nuk mund ta shihni statusin e personit, mund të nënkuptojë se ju kanë bllokuar. Megjithatë, përdoruesit mund të zgjedhin gjithashtu ta çaktivizojnë këtë veçori në përgjithësi, kështu që kjo nuk është një garanci që dikush ju ka bllokuar.
LifeWire gjithashtu këshillon që të përpiqeni ta shtoni personin në një bisedë në grup, ose të përpiqeni ta telefononi atë. Nëse nuk jeni në gjendje t’i shtoni ato në një bisedë në grup, është e mundur që ky person të ketë ndryshuar cilësimet e tij në mënyrë që të mos mund të shtohen në grupe. Megjithatë, mund të nënkuptojë gjithashtu se ata ju kanë bllokuar. Nëse telefonata juaj për ta dështon, kjo do të thotë gjithashtu se ata mund t’ju kenë bllokuar.

WhatsApp gjithashtu shton në Qendrën e tyre të Ndihmës se nuk do të mund të shihni përditësimet e fotografisë së profilit të dikujt nëse ju kanë bllokuar. Gjithashtu, WhatsApp thotë se mesazhet për dikë që ju ka bllokuar do të tregojnë vetëm një shenjë kontrolli – në vend të dy shenjave tipike që tregojnë se një mesazh është dorëzuar.

Sidoqoftë, WhatsApp gjithashtu shkruan, “Ne e kemi bërë këtë qëllimisht të paqartë për të mbrojtur privatësinë tuaj kur bllokoni dikë”. Pra, merreni gjithë këtë me sportivitet dhe mos u tensiononi shumë pasi të kuptoni se dikush ka dashur “t’ju japë duart”.p

spot_imgspot_imgspot_img