Njeriu më i zgjuar në botë me IQ 228, është pikërisht një grua

Te rekomanduara

Shperndaje

Kush ka IQ-në më të lartë në botë? Kush është njeriu më i zgjuar në botë sot?Kohë më parë, shumë gjeni me influencë ndryshuan botën dhe krijuan histori. Njerëz si Leonardo da Vinci, Isak Njutoni dhe Sokrati sollën ide novatore që kanë jetuar shumë kohë pas vdekjes së tyre dhe kanë përfituar botën.

Albert Einstein, Stephen Hawking ishin disa nga njerëzit më të zgjuar në botë që kishin rezultate të jashtëzakonshme të IQ. Bota që po jetojmë sot është ndërtuar mbi kontributet e këtyre gjenive. Pa punën dhe inteligjencën e tyre, ne nuk do të mund të dinim as fushat themelore të njohurive, si graviteti dhe fizika.

Ndërsa këta njerëz të shkëlqyer nuk janë më përreth, ka disa gjeni me ndikim të gjallë sot që kanë rezultate të larta IQ, dhe ajo me IQ më të lartë, është pikërisht një grua.

Marilyan vos Savant

Vos Savant ka një nga IQ-të më të larta në botë (228), dhe ajo njihet si personi më i zgjuar. Emri i saj është regjistruar në Rekordin Botëror Guinness për inteligjencën. Edhe pse Savant është më se e aftë të mbajë veten në qarqet intelektuale, ajo ka zgjedhur të ndjekë një rrugë më pak tradicionale sesa gjenitë më të verifikuar. Ajo ka drejtuar rubrikën e famshme të quajtur “Ask Marilyn” për Paradën për më shumë se 30 vjet. Përmes rubrikës së saj ajo përgjigjet për pyetje të ndryshme. Ajo është e martuar me shpikësin e zemrës artificiale.

Marilyn lindi më 11 gusht 1946 në St. Louis, Missouri, Shtetet e Bashkuara. Përveçse është e famshme për IQ-në e saj, ajo është një kolumniste, autore, pedagoge dhe dramaturge e revistës amerikane.

spot_imgspot_imgspot_img